Ik heb ik van jou een neuro fascia dynamics behandeling ontvangen op beide benen. Waar het om ging was een hevig brandend gevoel aan de buitenkant van mijn rechter voet. Dat was dermate hevig dat ik er niet van kon slapen. Na de behandeling was dat brandende gevoel weg en is tot nu toe niet teruggekeerd. Ik vind dit fantastisch en dank je daarvoor.

Neuro Fascia Dynamiek is een methode om de diepere lagen van de fascia te bereiken.

Fascia of ‘peesblad’ is bindweefsel dat een vlies vormt tussen of rond spieren, botten, gewrichten en lichaamsholtes. Het is een netwerk waar de weefsels, spieren en structuren met elkaar communiceren. Het vormt ons ‘zachte skelet’ en zorgt voor prikkeloverdracht via de zenuwbanen naar de hersenen.

Het is van belang dat de fascia goed onderhouden wordt omdat er anders verklevingen kunnen ontstaan en pijn en bewegingsbeperkingen optreden. Ook psychische klachten ontstaan doordat de neurologische prikkeloverdracht over de fascia verstoort is geraakt.
Een behandeling draagt bij aan fysiek en mentaal evenwicht.

Er wordt bij de behandeling gebruik gemaakt van een speciale wax en verschillende soorten jadesteen voor een stuwende werking. Op de plaats waar de wax is aangebracht begint de therapeut met een speciale jadesteen in een stuwende beweging te glijden. Verklevingen van het bindweefsel en blokkades in de fascia worden hierdoor verminderd en verwijderd.